Interactieve wandelroute

Beleef en ontdek onze wijk

Is het u al opgevallen? Overal in de wijk kom je hartjes tegen op palen. Een liefdesverklaring? Of een geheime boodschap?

Hartjes verwijzen in de regel naar iets moois, maar een hart kan ook kwetsbaar zijn. Ook kan het een oproep zijn tot nadenken: “denk om je hart”, “stel je hart open” of “doe niet zo harteloos”.

De hartjes in onze wijk hebben van alles een beetje. Ze verwijzen naar de rondwandeling “Hartje Ruwaard” die op 9 mei geopend werd (zie foto boven). Een leuke wandeling om zelf de wijk te verkennen: het hart van de wijk. Maar ook een wandeling die u uitnodigt om in beweging te komen: bewegen is goed voor je hart. En tot slot een wandeling om kennis te maken met een stukje geschiedenis van en weetjes over de wijk: wat doet je hart kloppen in de wijk. In die zin is de route misschien ook symbolisch bedoeld. We wonen in een mooie groene wijk waarin voor èn achter de schermen héél véél gebeurt. Een wijk om trots op te zijn. Veel mensen werken hieraan met hun hart, met bezieling, en willen deze kennis graag met u delen. En zo komen we elkaar tijdens de wandeling misschien wel tegen, en werken we samen aan een gezonde wijk.