Zorgorganisaties Noordoost Brabant: houd vol en houd kerst klein

Zorgorganisaties Noordoost Brabant: houd vol en houd kerst klein

Ziekenhuis, organisaties in de Verzorging, Verpleging en Thuiszorg (VVT) en huisartsen in de regio Noordoost Brabant doen een gezamenlijke oproep aan iedereen om samen een vuist te maken tegen het coronavirus.

Houd vol, houd het klein met kerst

Corona moet niet worden onderschat. Het is een akelige ziekte met ernstige lichamelijke en geestelijke gevolgen. Het virus zorgt ervoor dat veel mensen op dit moment lijden en op allerlei manieren inboeten aan kwaliteit aan leven.
De regionale zorgorganisaties constateren dat de tweede golf van de coronapandemie nog meer van iedereen vraagt dan de eerste. Niet alleen van de zorg, maar ook in andere branches en in ieders persoonlijke leefomgeving. De coronapandemie test het uithoudingsvermogen van alle Noordoost Brabanders. Ondanks de komst van een vaccin staat ook 2021 nog volop in het teken van corona en de effecten daarvan.
De kwaliteit van leven komt in het gedrang als reguliere zorg wordt uitgesteld om coronapatiënten te kunnen behandelen.
Het virus heeft effect op iedereen. En begrijpelijkerwijs zijn veel mensen corona-moe. Daardoor wordt het steeds moeilijker om de maatregelen te blijven volgen. Of soms zelfs om begrip te hebben voor elkaar. Zeker tijdens de feestdagen die iedereen, juist nu, graag had willen doorbrengen met dierbaren. Maar juist om die dierbaren te beschermen, is het belangrijk om alle voorzorgsmaatregelen te blijven respecteren. En doe je het niet voor jezelf, doe het dan voor je ouders, opa en oma of de buurman. En voor alle mensen die nu op welke manier dan ook geraakt worden.
Houd vol, houd het klein met kerst. Alleen samen kunnen we het virus overwinnen.

 

arrow_back_ios Terug naar overzicht
Zoeken in: