Osse Regenboog Talkshow

Osse Regenboog Talkshow

De Osse Regenboog Talkshow Maandag 17 mei was het de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie & Transfobie, ook wel IDAHOT. Regenboogstad Oss blijft zich inzetten voor de sociale acceptatie van LHBTI’s. Daarom was 17 mei de Osse Regenboog Talkshow live vanuit Theater De Lievekamp te zien. Een coproductie van Regenboogstad Oss en Theater van de Stad.

Op youtube is de talkshow nog steed te bekijken en te beluisteren.

Thema’s: ouderen & jongeren
Lobke van der Sanden, stadsprogrammeur van Theater van de Stad, was als talkshow host in gesprek met verschillende gasten. Met deze gasten sprak zij over thema’s als LHBTI’s in de sport en ouderenzorg. En wat dit voor hen betekent. In 2021 ligt de aandacht van Regenboogstad Oss vooral bij jongeren. Daarover ging Lobke in gesprek met jongeren en wethouder Thijs van Kessel.

Muziek: Robin Borneman, Annemiek  Vendelmans, Hairspray - TBL
Tijdens de talkshow was er ook ruimte voor muziek. Annemiek Vendelmans en een afvaardiging van de TBL-musical Hairspray zorgden voor een mooie muzikale bijdrage. En in deze bijzondere talkshow een live optreden van de winnaar van We Want More… Robin Borneman!

Regenboogvlag
Natuurlijk wapperde de regenboogvlag op maandag 17 mei tijdens IDAHOT voor en achter het gemeentehuis in Oss. De regenboogvlag symboliseert dat iedereen uniek is en erbij hoort. Met het hijsen van de regenboogvlag geven gemeenten een boodschap af aan burgers, werknemers, scholen, bedrijven en maatschappelijke organisaties om open te staan voor diversiteit.

Regenbooggemeente
Oss is een Regenbooggemeente. Dat is een gemeente, die beleid ontwikkelt voor de acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele, transgender, en intersekse personen (LHBTI’s).

arrow_back_ios Terug naar overzicht
Zoeken in: