Muzelinck presenteert Fantastival De Parade

Muzelinck presenteert Fantastival De Parade

Zelfde ingrediënten, maar nieuwe vorm

Muzelinck organiseert op 19 september 2021 Fantastival De Parade.
Fantastival, hét straattheater festival dat jaarlijks in het centrum van Oss plaatsvindt, krijgt dit jaar een andere vorm. De ingrediënten zijn hetzelfde; een samenspel van optredens door professioneel straattheater, lokale verenigingen en amateurkunstenaars die zorgen voor verrassing, verwondering, ontmoeting, ontspanning & plezier voor deelnemers en toeschouwers. 

Nieuw is de vorm
Er komt een parade die vertrekt bij Muzelinck, loopt richting de Groene Engel en langs het Jan Cunen Park weer terug gaat naar Muzelinck. Ook op de grasvelden bij de genoemde locaties zijn er optredens. 
Verder worden er in de periode voorafgaand aan dit evenement drie mini-producties (acts) gemaakt door een aantal Osse makers in verschillende kunstdisciplines. Deze producties worden zoveel mogelijk uitgevoerd door verschillende groepen/amateurkunstenaars/verenigingen die hiervoor bij elkaar worden gebracht. Bijvoorbeeld: een dansgroep, een loopgroep en een blaaskapel. Of een koor en een theatergroep. Bij elke productie wordt ook samengewerkt met professionele kunstenaars, bijvoorbeeld een straattheater act of steltlopers. Op de dag van de Parade wordt er in de ochtend nog door kinderen gewerkt aan een ondersteunend onderdeel van de drie acts.

Samen
De nadruk ligt meer dan ooit op ‘samen’. Zo wordt er gevraagd aan alle deelnemers om, indien mogelijk, het nummer ‘Happy’ van Pharrell Williams in te studeren. 
Voor Fantastival De Parade heeft Muzelinck de samenwerking met carnavalsverenigingen gezocht. Muzelinck heeft diverse verenigingen reeds bereid gevonden om mee te werken aan De Parade. Zij bezitten veel kennis, zijn creatief en hebben er bovenal heel veel zin in! Samen met zo veel mogelijk verenigingen, zangers, dansers, muzikanten, theatermakers en andere kunstenaars wil Muzelinck er een bruisende, kleurrijke parade van maken. 

Oproep deelnemers
Wij nodigen alle verenigingen, zangers, dansers, muzikanten, theatermakers en andere kunstenaars van harte uit om deel te nemen aan Fantastival De Parade. De deelnemers kunnen zich onder andere laten inspireren door de volgende woorden: 
Happy, zomer, strand, zee, verbinden, samen, kleur, ballonnen, eropuit gaan, Zuid-Amerikaanse sferen, enzovoorts. Groepen die zich voort kunnen bewegen kunnen deelnemen aan de route. Op de vaste punten kunnen groepen optreden die niet tot hun recht komen in de voortbewegende route of die niet kunnen verplaatsen. 

Aanmelden
Heb je interesse? Neem dan contact op met Muzelinck via fantastival@muzelinck.nl
Deelnemers kunnen nog tot en met 15 juni aanmelden.
 

arrow_back_ios Terug naar overzicht
Zoeken in: