Flex woningen Ruwaard

Flex woningen Ruwaard

Gemeente Oss en BrabantWonen willen flexwoningen realiseren op meerdere, tijdelijke locaties in Oss. Eén van deze locaties is het voormalig voetbalveld van S.V. de Ruwaard ten zuidoosten van het Bergsche Hoevepad.

Wat zijn flexwoningen?
Flexwoningen zijn moderne, volwaardige woningen die volledig in de fabriek worden geproduceerd. Zij worden kant-en-klaar op de locatie geplaatst. Hierdoor kunnen er snel extra woningen worden gebouwd. Dat is nodig, omdat de vraag naar betaalbare huurwoningen in Oss erg groot is, veel groter dan het aanbod.
De flexwoningen zijn bedoeld voor een- en tweepersoonshuishoudens die hier maximaal 2 jaar kunnen wonen. Het gaat om een tijdelijke locatie. De flexwoningen blijven hier maximaal 15 jaar staan.

Hoe zien flexwoningen eruit?
BrabantWonen heeft al goede ervaring met flexwoningen in 's-Hertogenbosch. Wilt u weten hoe dat er uit ziet? Bekijk dan de projectpagina Flexwoningen op tijdelijke locaties.

De woningen
Het plan omvat 72 woningen met een of twee slaapkamers. Het idee nu is om drie blokken van 24 woningen te realiseren: 2x 24 2-kamerappartementen en 1x 24 3-kamerappartementen. Elk blok bestaat uit 3 woonlagen.

Planning
Gemeente Oss heeft alleen nog de locatie voor de flexwoningen geselecteerd. De rest van het plan wordt in de komende maanden door de gemeente en BrabantWonen verder uitgewerkt.
In het najaar start de omgevingsvergunningsprocedure. De uitvoering (gereed maken terrein en plaatsen flexwoningen) staat gepland voor 2022.

Bron: Brabantwonen.nl

arrow_back_ios Terug naar overzicht
Zoeken in: