Piep-zei-de-Muis; club voor kinderen tussen de 5 en 8 jaar met een moeilijke thuissituatie

Piep-zei-de-Muis; club voor kinderen tussen de 5 en 8 jaar met een moeilijke thuissituatie

ONS welzijn en Indigo Brabant starten in Oss in januari 2022 wederom met Piep-zei-de-Muis. De club is bedoeld voor kinderen tussen de 5 en 8 jaar met een moeilijke thuissituatie waarin zij vaak stress en spanningen ervaren.

Kinderen kunnen thuis met allerlei situaties geconfronteerd worden, zoals armoede, criminaliteit, huiselijk geweld of een (psychisch) zieke ouder of broer/zus.
Eveline Vermeeren van Indigo Brabant: “Jonge kinderen vinden het vaak lastiger om te praten over hun gevoelens en kunnen gebeurtenissen minder goed plaatsen. Zij kunnen niet alles overzien en betrekken dingen vaak op zichzelf. Bij de Piep-club gaan deze kinderen knutselen en leuke spelletjes doen, maar krijgen ook begeleiding bij het leren omgaan met deze lastige situaties en emoties.”
Zo gaan zij bijvoorbeeld op speelse wijze aan de slag met thema’s als boos zijn, blij zijn en je sterk en zelfverzekerd voelen. Piep de Muis is altijd aanwezig om verhalen aan de kinderen te vertellen, maar ook om naar de verhalen van de kinderen te luisteren.
“Kinderen leren hierdoor bij de club verschillende vaardigheden waardoor zij beter met een lastige situatie, hun gevoelens en emoties om kunnen gaan.”

Vanaf dinsdag 25 januari mag je 8 keer naar de club komen van 15.30 tot 16.45 uur.

De activiteit is in het Talentcentrum van ONS welzijn aan de Linkensweg 1b in Oss. Meedoen met de club is gratis.

Meer info of aanmelden via

aanmelden@indigobrabant.nl of

(088) 033 41 00.

arrow_back_ios Terug naar overzicht
Zoeken in: