PIETENKERMIS  &  LAMPIONNENOPTOCHT

PIETENKERMIS & LAMPIONNENOPTOCHT

Heel lang hoeven de kinderen niet meer te wachten: Sinterklaas pakt zijn koffers al en zo gauw hij in Nederland is aangekomen, komt hij meteen al de volgende dag hierheen. Het KAKO heeft de Goedheiligman een brief gestuurd en verteld dat hij dit jaar niet in D’n Iemhof moet zijn, maar in het mooie nieuwe Wijkhuis De Haard. Stel je voor, dat Sint het niet zou kunnen vinden!

Op zondagmiddag 13 november is vanaf half vier de zaal open en kunnen de kinderen meteen al de roetveeg-Pieten een hand geven. Ook komt muziekkapel The Blue Band mooie Sinterklaasliedjes spelen die de kinderen gezellig mee kunnen zingen. Als klapstuk van de middag komt natuurlijk Sinterklaas ook kijken of al die kleine kids goed hun best doen met de Pietenkermis. Sinterklaas is dan wel heel dichtbij en voor alle kinderen heeft hij natuurlijk een vriendelijk woord.
Om ongeveer half zes brengen alle kinderen in een lampionnenoptocht door de wijk Sint en de Pieten naar serviceflat Sterrebos, waar een slaapkamer is gereserveerd voor de Goedheiligman en de Pieten. Na het liedje “Slaap, Sintje, Slaap” zwaait Sint nog één keer en gaat dan een dutje doen. Want hij moet goed uitrusten voor de komende weken!

De middag wordt mede mogelijk gemaakt door Rucrea, Wijkraad Ruwaard en Wijkhuis de Haard.

De entree is € 1,50 voor alle bezoekers, met als extra € 1,50 voor een lampionlichtje om zelf een lampion te maken of € 2,50 om een kant-en-klare lampion met lampje te kopen.

arrow_back_ios Terug naar overzicht
Zoeken in: