Nationale voorleesdagen

Nationale voorleesdagen

Van 25 januari t/m 4 februari is het weer tijd voor de Nationale Voorleesdagen. Het doel van de Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Bibliotheek  Oss organiseert tijdens de Nationale Voorleesdagen diverse activiteiten voor kinderen van 2 t/m 6 jaar. Het prentenboek van het jaar "Maximiliaan Modderman geeft een feestje" staat centraal tijdens deze activiteiten.

Peuter- en kleuterquiz
Van 25 januari t/m 4 februari is er tijdens openingstijden van de Bibliotheek een quiz voor peuters en kleuters te maken. De quiz staat in teken van de prentenboeken top 10. Deelnameformulieren zijn gratis te verkrijgen bij de (jeugd)balie van de Bibliotheek.

Voorleesontbijt
Op zaterdag 28 januari vindt van 10.00-11.00 uur het voorleesontbijt plaats. Er wordt deze ochtend voorgelezen en er is ontbijt voor de kinderen. Deelname is gratis en aanmelden kan via de website: www.nobb.nl. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

De Nationale Voorleesdagen in Golfbad Oss
Op woensdag 1 februari is er van 15.00-16.00 een Voorlees- en zwemuurtje bij Golfbad Oss. Er wordt deze middag voorgelezen en na het verhaal kunnen er spelletjes in het water worden gedaan. Deelnemers kunnen hierna nog vrij zwemmen tot 17.00 uur. Aanmelden is niet nodig. Kosten: €5,25 per persoon.

Lid worden van de bibliotheek
Alle kinderen t/m 6 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de Bibliotheek krijgen een vingerpopje van Maximilaan Modderman cadeau. Het lidmaatschap van de Bibliotheek is voor kinderen en jongeren tot 19 jaar gratis.

arrow_back_ios Terug naar overzicht
Zoeken in: