Kindervakantieweek in tijd van Corona

Kindervakantieweek in tijd van Corona

Een populaire bezigheid voor de jeugd in de zomervakantie in Oss is natuurlijk de kindervakantieweek. In  bijna alle kernen is wel een organisatie die de kids een week lang vermaak bied. Van Herpen tot Lith en van Macharen tot Oss zetten organisaties zich met hun vrijwilligers daar volop voor in. Meer dan vijftig jaar worden in gemeente Oss al kindervakantieweken georganiseerd. Groot was dan ook de teleurstelling van deelnemers en vrijwilligers toen bekend werd dat tot 1 september deze evenementen niet door mogen gaan. Eind mei was het zelfs twijfelachtig of in Nederland nog een vakantie in de zomer gepland kon worden.  Dat mocht niet zo blijven vond stichting KAKO Kindervakantiewerk. Hun vaste klanten, vooral de kinderen maar ook de ouders, kun je niet zomaar laten zitten. Als de kindervakantieweek niet met zijn allen samen in een park of bos mag, dan moet het maar thuis gebeuren. De al bijna uitgewerkte plannen voor dit jaar zijn in de koelkast gezet en komen in 2021 aan de beurt. Een helemaal nieuwe week voor thuis is gemaakt; de “allemalus digit@lus week”. Niet in het park, maar thuis. Binnen of in de tuin. Deze GRATIS!!! vijfdaagse kindervakantieweek wordt gestart via facebook en op de website www.kako.nl  op de ochtend van 20 juli. De digitale week duurt net als de echte vijf dagen. Na deze première kan de hele zomervakantie lang nog gestart worden met de deelname. Alle activiteiten blijven tot en met 31 augustus beschikbaar; alle kinderen in Nederland kunnen meedoen!

Wat gebeurt er allemaal tijdens deze unieke kindervakantieweek? 

Bij het KAKO in Oss is er altijd een spannend verhaal met spelers, met hutten bouwen en met een lied. Met (water)spellen, knutselen, veel bewegen, raadsels oplossen. Tussen de middag eten met de billen op de grond, aanmaak limonade en iedere dag een traktatie. Dàt is de kindervakantieweek die ook thuis met wat hulp te doen moet zijn. Je hoeft geen huis met een grote tuin te hebben; ook op je flat kan met vrijwel alles meegedaan worden. En een park is in de meeste wijken wel te vinden voor buitenactiviteiten.

Via facebook kunnen ouders samen met hun kinderen van dag tot dag het verhaal in drie korte filmpjes  volgen. Op www.kako.nl worden per dag alle activiteiten met uitleg geplaatst. 

 

arrow_back_ios Terug naar overzicht
Zoeken in: