Stichting Wijkcentrum Ruwaard krijgt € 30.000,-- van het Oranje Fonds

Stichting Wijkcentrum Ruwaard krijgt € 30.000,-- van het Oranje Fonds

Stichting Wijkcentrum Ruwaard beheerder van wijkcentrum D’n Iemhof krijgt een bijdrage van € 30.000,-- van het Oranje Fonds voor de inrichting van het in aanbouw zijnde nieuwe wijkcentrum aan de Brederodestraat 46, 5344NN.

Bouw eigentijds wijkcentrum aan de Brederodestraat in de Ruwaard

Het is u ongetwijfeld niet ontgaan. Er wordt sinds begin maart jl. hard gewerkt aan de bouw van een eigentijds wijkcentrum aan de Brederodestraat in de Ruwaard, als vervanger van de huidige Iemhof.  Een wijkcentrum waar iedereen welkom is, iedereen kan bijdragen aan het programma, zolang je elkaar respecteert.  Met als uitgangspunt de wensen en ideeën van de wijkbewoner. Kortom het nieuwe wijkcentrum wil een gastvrij thuis zijn voor en door wijkbewoners. Een gezellige plek waar jong en oud zich welkom en veilig voelen, waar je begroet wordt en mag zijn wie je bent, waar je kansen krijgt, waar aandacht is voor elkaar, waar de diversiteit van de wijk omarmd wordt.

 

De gezamenlijke samenwerkende partners weten wat er speelt in de wijk en staan in nauw contact met de wijkbewoner. Dit schept openheid en vertrouwen en maakt dat we als individu en als wijkcentrum continu in beweging zijn. 

 

Het nieuwe wijkcentrum is een plek:

 • Waar je gewoon mag zijn
 • Waar je een helpende hand krijgt als dat nodig is
 • Om elkaar te ontmoeten
 • Om samen te koken, eten en drinken
 • Om samen of alleen leuke dingen te doen
 • Om te leren en te ontwikkelen
 • Om eigen/nieuwe ideeën uit te broeden en samen met anderen te realiseren.
 • Van waaruit bijgedragen wordt aan de leefbaarheid in de wijk
 • Waar maatschappelijke- en bewonersinitiatieven die bijdragen aan de leefbaarheid in de wijk een plaats krijgen.
 • Een thuis voor stichtingen en/of verenigingen in de wijk;
 • Waar de beroepskrachten van o.a. SociaalTeam Oss-West bewoners kunnen ontmoeten.

Maar vooral een gezamenlijke plek voor Ruwaardbewoners om elkaar spontaan te kunnen te ontmoeten.

 

Voorjaar 2021

Als alles volgens plan verloopt wordt het wijkcentrum in het voorjaar van 2021 in gebruik genomen. Uiteraard informeren we u hier tijdig over.  In de hal van wijkcentrum D’n Iemhof kunt kennisnemen van de bouwtekeningen.

 

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

arrow_back_ios Terug naar overzicht
Zoeken in: