Hoogste punt nieuwbouw wijkcentrum Ruwaard

Hoogste punt nieuwbouw wijkcentrum Ruwaard

Op vrijdag 28 augustus 2020 is het hoogste punt van de nieuwbouw van wijkcentrum Ruwaard feestelijk gevierd op de bouwplaats aan de Brederostraat. Ook is de naam voor het nieuwe wijkcentrum onthuld: ‘Wij(k)huis De Haard’. Een nieuw gebouw voor ontmoeten en verbinden voor inwoners van de Ruwaard. Vanwege corona was er een beperkt aantal mensen bij deze bijeenkomst.

Wethouder Den Brok over het wijkhuis: ‘Het Osse bestuur wil wijk- en buurtcentra meer dan voorheen gebruiken voor sociaal, maatschappelijk contact of opvang. Ons Huis van de Wijk is een voorloper wat dat betreft.  In afgelopen jaren een dierbare plek geworden van en voor mensen uit de wijk. Straks te vinden op deze plek, in het nieuwe wijkcentrum ‘De Haard’. Ik ben heel blij dat na jaren praten en plannen maken, het nieuwe wijkcentrum nu écht wordt gebouwd.’

 

Waarom een nieuw wijkcentrum voor de Ruwaard? 

Het huidige wijkcentrum D’n Iemhof is 50 jaar geleden gebouwd. Het gebouw is verouderd. Met ruim 14.000 inwoners is de Ruwaard toe aan een nieuwe ontmoetingsplek. In opdracht van BrabantWonen bouwt bouwbedrijf Berghege een nieuw wijkcentrum. Gemeente Oss huurt straks ruimte in het wijkcentrum voor ontmoeten en verbinden.

 

Bestuurder Harrie Windmüller van BrabantWonen: ‘Proeftuin de Ruwaard en onze andere manier van samenwerken zijn inmiddels en landelijk begrip. Minder eenzaamheid, minder zorg, meer preventie. Door elkaar te vertrouwen, elkaar te zien. In het bruisende nieuwe Wij(k)huis De Haard gaan we met elkaar verder dan ontmoeten. Zodat ook het vertrouwen groeit. Samen bouwen we een wijkhuis dat staat voor een inclusieve samenleving en mensen zingeving biedt.’’

 

Het wijkcentrum is gekoppeld aan appartementencomplex Sterrebos. Bewoners van Sterrebos en wijkbewoners maken allebei gebruik van Wij(k)huis De Haard. Dat kan bijvoorbeeld met een eigen clubje, iedere week of maand. Om te biljarten, knutselen of te ontspannen met yoga. Maar ook als inloop, spontaan, zonder afspraak of eigen groep. Voor een kop koffie en een praatje. Zoals in het Huis van de Wijk aan de Coornhertstraat. Ook dat verhuist straks naar het nieuwe wijkhuis. 

 

Wanneer is Wij(k)huis De Haard klaar voor gebruik? 

Als alles volgens plan verloopt, is de oplevering van de bouw in november 2020. Daarna is er nog tijd nodig om het gebouw in te richten. Dat duurt nog enkele maanden. In het voorjaar van 2021 is de feestelijke opening van het nieuwe wijkcentrum gepland.  

arrow_back_ios Terug naar overzicht
Zoeken in: