Eén online patiëntenportaal voor alle Ossenaren

Eén online patiëntenportaal voor alle Ossenaren

Apothekers en huisartsen zorgen voor primeur in Nederland Eén online patiëntenportaal voor alle Ossenaren

Goed nieuws voor inwoners van Oss. Ze kunnen voortaan gebruikmaken van één online portaal voor al hun gezondheidszaken: MijnGezondheid.net. De komst van het platform is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen alle Osse apothekers en huisartsen.

Via MijnGezondheid.net kunnen patiënten hun gezondheidszaken 24 uur per dag, zeven dagen in de week online regelen bij hun huisarts of apotheek. Ze kunnen er bijvoorbeeld hun medisch dossier inzien, herhaalmedicatie bestellen en doktersafspraken maken. Lang wachten op een uitslag of een medisch overzicht is daardoor verleden tijd.

Uniform platform
Volgens Bart van Genugten, eigenaar van Apotheek Hofsteede, moeten apothekers en huisartsen hun patiënten toegang bieden tot een online patiëntenportaal. “Praktijken mogen daarbij zelf een platform kiezen. Maar als die allemaal van elkaar verschillen, wordt het er voor patiënten niet overzichtelijker op. Als apothekers en huisartsen in Oss maakten we al gebruik van dezelfde software. Daarom hebben we nu ook gekozen voor één patiëntenportaal: MijnGezondheid.net.”

Medische zaken regelen
Patiënten ontvangen van hun apotheker of huisarts een bericht om via DigiD een account aan te maken. Daarna kunnen ze hun gezondheidszaken heel eenvoudig en snel online regelen, vertelt Pieter van de Langenberg, huisarts bij Huisartsenpraktijk Ussen.

“Patiënten kunnen gewoon inloggen op de website. Een deel van de functionaliteiten is bovendien beschikbaar via een app: MedGemak. Doordat we als apothekers en huisartsen hetzelfde systeem gebruiken, vinden patiënten al hun medische gegevens op één vaste plek terug. We zijn vooralsnog de enige gemeente in Nederland die dat voor zoveel inwoners doet.”

Gemak en overzicht
Vele patiënten hebben hun weg naar het platform al gevonden. Hun ervaringen zijn positief, vertelt Van Genugten: “Mensen hebben behoefte aan gemak en online overzicht. Dat is precies wat het platform ze biedt. Ik weet dan ook zeker dat we onze patiënten hiermee helpen. Op een snelle, gebruiksvriendelijke en veilige manier bovendien.”

arrow_back_ios Terug naar overzicht
Zoeken in: