Oss zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen

Oss zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen

en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Daarom kleurt vanaf 25 november het gemeentehuis van Oss en De pillenstrip bij het NS station oranje. Orange the World duurt van 25 november tot 10 december 2021. Het thema dit jaar is: preventie.

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Op deze dag start de jaarlijkse campagne Orange the World.

Iedereen kan helpen geweld te voorkomen
Het thema van de campagne in Nederland is dit jaar preventie. Bij de aanpak van geweld ligt de nadruk vaak op signalering, melding en hulpverlening. Dat is van cruciaal belang, maar we moeten ook meer gaan investeren in preventie: het voorkomen van geweld door het bij de wortels aan te pakken. Daar kan iedereen aan bijdragen: individuen, professionals, organisaties, bedrijven en overheden. Het is vooral belangrijk om daar niet alleen vrouwen en meisjes, maar juist ook mannen en jongens bij te betrekken.

Onderteken de #medestanderpledge
Tijdens de Orange the World campagne nodigt gemeente Oss iedereen uit om onderdeel van de oplossing te worden en zich medestander te verklaren in de strijd tegen geweld. Dit kan door de #medestanderpledge te ondertekenen op orangetheworld.nl. Hiermee geeft u aan dat u zich wilt inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden, als vrouw of man, als professional of omstander, als vriend, buur of collega.

arrow_back_ios Terug naar overzicht
Zoeken in: