Belastingaangifte 2022; laat je geld liggen?

Belastingaangifte 2022; laat je geld liggen?

Uit de praktijk blijkt dat veel mensen ‘geld laten liggen’ bij de Belastingdienst, omdat ze geen aangifte inkomstenbelasting doen of geen toeslagen aanvragen. Het gaat vooral om ouderen en mensen met chronische ziekten, jongeren met een bijbaan en mensen met een lager inkomen.

Doe aangifte inkomstenbelasting
Als je niet verplicht bent tot aangifte inkomstenbelasting is het vaak toch verstandig dit te doen. Het kan gaan om enkele honderden euro’s bij de inkomstenbelasting. Deze aangifte gaat over het jaar 2022. Heb je nooit bericht ontvangen? Dan kun je dat tot 5 jaar terug doen. In 2023 kun je dus nog aangifte doen over 2018.

Krijg ik geld terug?
Hoe kom je erachter of je geld van de Belastingdienst terug kunt krijgen? Denk hierbij aan  de inkomstenbelasting, zorgtoeslag en/of huurtoeslag. Meestal kunnen wij met één gesprekje zien of je recht hebt op geld van de Belastingdienst.

Kom ik in aanmerking voor advies?
ONS welzijn heeft ruime ervaring met het doen van de aangifte inkomstenbelasting en het recht op toeslagen te onderzoeken en aan te vragen. Onze dienstverlening is gratis. Wil je weten of je in aanmerking komt voor advies en ondersteuning door ONS welzijn? Ga naar www.ons-welzijn.nl/belastingaangifte2022 en bekijk het stroomschema of neem contact op met ONS welzijn via 088-374 25 25.

 

arrow_back_ios Terug naar overzicht