Sluiting oranje PMD-containers  vanaf 29 december

Sluiting oranje PMD-containers vanaf 29 december

Op 29 december sluit gemeente Oss de oranje ondergrondse PMD-containers bij de winkelcentra. Vanaf dan worden de PMD-zakken alleen nog opgehaald tijdens de huis-aan-huis inzamelrondes. Het is ook mogelijk om de PMD-zakken gratis weg te brengen naar het Duurzaamheidsplein aan de Maaskade 28.

Openingstijden Duurzaamheidsplein
Maandag tot en met vrijdag: 08.30 uur tot 16.30 uur
Zaterdag: 08.30 uur tot 15.00 uur 

Waarom verdwijnen de containers?
De PMD-containers sluiten omdat er behalve zakken met PMD ook ander afval in verdwijnt. Hierdoor is het afval niet meer geschikt om te recyclen en wordt het als restafval verbrand. Dat kost de gemeente ieder jaar zo'n 400.000 euro.
Proef iedere week inzamelen PMD-zakken bij hoogbouw
Gemeente Oss haalt de PMD-zakken elke twee weken op aan huis. Bij hoogbouwcomplexen worden de zakken, als proef, iedere week opgehaald. Deze proef duurt negen maanden. Aan de hand van de ervaringen met deze proef, wordt bekeken of de gemeente er mee doorgaat. 
PMD, wat hoort erbij en wat niet?
PMD staat voor huishoudelijk afval van Plastic, Metaal en Drinkpakken. Het is misschien niet altijd duidelijk wat er bij PMD hoort. Bij twijfel of het in de zak mag, helpen de volgende drie vragen. Bij drie keer ja mag het in PMD-zak:
•    Is het een huishoudelijke verpakking?
•    Is de verpakking leeg?
•    Is de verpakking van plastic, metaal of een drinkpak?


Uitgebreide informatie over wat er in welke afvalbak hoort, lees je in de afvalscheidingswijzer via deze website: www.afvalscheidingswijzer.nl. Benieuwd wanneer de PMD-zakken worden opgehaald? Bekijk dan de afvalwijzer app of ga naar de website: www.mijnafvalwijzer.nl. 
 

arrow_back_ios Terug naar overzicht