Sibeliuspark

Sibeliuspark: een park voor iedereen

Maandagavond 28 november vond een drukbezochte informatieavond plaats in wijkhuis de Haard, over de realisatie van het Sibeliuspark. Een park waar veel bewoners van de nieuwe wijk ‘het Orkest’ al tijden op zitten te wachten. Een park waar straks ruimte is voor sport en spel en voor elkaar ontmoeten, voor het genieten van de natuur en de prachtige bomen. Een park waar iedereen zich welkom voelt en dat op een natuurlijke manier is verbonden met haar omgeving.
Dat klinkt heel mooi en dat is het ook. Maar er is nog wel een weg te gaan. Niet in de laatste plaats om de wijkbewoners mee te nemen in de plannen. Er klonk op 28 november wat gemopper over de manier waarop de wijkbewoners tot nu toe zijn geïnformeerd over de plannen. De wens werd geuit omdat vanaf dit moment anders te gaan doen.
Voor meer informatie over de actuele plannen en geplande realisatie van het Sibeliuspark kunt u terecht bij Rene Detmers: rdetmers@hb-oss.nl

Een inwonersinitiatief dat veel aandacht kreeg op deze avond was het plan om in het Noordelijk deel van het Sibeliuspark een zogenaamd Urban Ox Park te realiseren: een groot urban sportpark met voorzieningen voor o.a. skaters, fietscrossers en krachtsporters. In dit Urban Ox Park zijn alle sporters welkom: kinderen, jeugd en volwassenen, gevorderden en beginners en mindervaliden.  En natuurlijk ook de ouders en grootouders die komen kijken.  De enthousiaste initiatiefnemers legden uit hoe dit initiatief een plek zou kunnen krijgen in het park. De missie van dit nieuwe initiatief laat zich samenvatten in een aantal woorden:

-  Laagdrempelig,
-  Ontmoeten,
-  Ontspannen en
-  Sporten en bewegen.


De gebruikte presentatie met veel achtergrond  materiaal is te vinden door op deze link te klikken.

Of kijk op de website www.heturbanoxpark.nl

7 januari 2023
Op zaterdag 7 januari konden belangstellenden voor het Urban Ox Park een kijkje nemen op de beoogde locatie van het Urban Ox Park in het Sibeliuspark. De initiatiefnemers onthulden hun plannen meer in detail en omdat deze sessie in het park werd gehouden, was het ook heel tastbaar voor de bezoeker.

Het werd wel pijnlijk duidelijk dat de herinrichting naar alle waarschijnlijheid niet eerder dan eind 2024 voltooid zal zijn.

Eerst nog even een oplossing voor de vleermuizen vinden (de geplande hoeveelheid wit licht werkt verstorend op deze beschermde dieren. Daarom wordt groen licht overwogen) en nog hier en daar wat aanbestedingen rond krijgen en je bent zomaar anderhalf jaar verder.

Bestuderen van de platte grond Bestuderen van de platte grond
Een actiefoto Een actiefoto
En eentje van ver af. De contouren van de skate baan zijn  duidelijk zichtbaar En eentje van ver af. De contouren van de skate baan zijn duidelijk zichtbaar
Foto 5 Foto 5
Foto 6 Foto 6
Foto 8 Foto 8
Foto n-2 Foto n-2
Foto n-1 Foto n-1
Foto n Foto n
Pattegrond in 3D Foto: Pattegrond in 3D
Gedetailleerde plattegrond Foto: Gedetailleerde plattegrond